cm-c Chloé Macary-Carney
Projects
About
Shop
Contact
Re-Habitat

The project received honorable mention.

 

Along the port, in the Ahlone district, people are occupying government land where their ancestor's were once housed for free. This population does not have access to the city's water and electric infrastructures and many of the children cannot afford to go to school.

 

We wanted to propose a school not only for the children, but for the community. A place where the children could learn practical knowledge while also creating an income for the community through farming and making. Through these activities, the children can apply what they learn in school.

 

The basic structure of the school and community space is made of two bamboo grids placed one above the other. The grids enable an almost organic spread of space around the main atrium. The heights of spaces are in line with the school program; the multi-purpose hall, the lobby, the dining area and the kitchen are higher whereas the toilets are lower. The open plan provides children with a looped path throughout the school. After school hours, the space is intended for the community to practice their

skills together (cooking, sewing, agriculture and meditation).

 

 

FRAMEWORK Volume Zero 2018 RE SCHOOL architecture competition

DATE 01/2019

CONTEXT Yangon, Burma

WITH Urska Malic

© 2020 Chloé Macary-Carney